أم روان مشرف
عدد المساهمات : 62 تاريخ التسجيل : 11/05/2010
| موضوع: صيادية السمك البورسعيدية الأحد فبراير 27, 2011 11:23 am | |
| صيادية السمك البورسعيدية
اول حاجة هشارك بيها فى المنتدى و لازم تكون متميزه حاجة من بلدى
الصيادية البورسعيدية
المقادير :
2 بصلة كبيرة 1/2 كيلو سمك بورى أو بلطى كبيرأو أى سمك كبير مقطع جزل ملح كمون زيت يكفى لتحمير البصل
الطريقة:
يبشر البصل ثم يحمر فى الزيت ختى يصبح لونه بنياً حاذرى ان يحترق حتى لا يمرر الشوربة. ثم يوضع عليه الماء الكافى للشوربة و مقدار السمك وتترك لتغلى و ينضج البصل 4\3 نضج مع الملح و الكمون ثم يوضع السمك حتى ينضج و بالهنا و الشفا. ولعمل الارز الصيادية نفس طريقة تحمير البصل ثم نطبخ الارز كالعادة فيأخذ نفس لون وطعم الصيادية الرائع . | |
|